Waarom een vrachtwagenchauffeur inhuren via Vrachtbaan?

Een krappe arbeidsmarkt

In de transportbranche is goed personeel steeds moeilijker te vinden. De sector vergrijst en de instroom van jonge chauffeurs blijft dalen. Momenteel is slechts 10% van de beroepschauffeurs jonger dan 25 jaar. De verwachting is dat het aanbod van chauffeurs de komende jaren alleen nog maar meer zal dalen, waardoor het nog lastiger wordt om goed personeel te vinden.

Geen werkgeversrisico

Gedurende de opleiding en in het eerste jaar als beroepschauffeur is de vrachtwagenchauffeur in dienst van Vrachtbaan. Wij detacheren de chauffeurs, waardoor u gedurende deze periode geen werkgeversrisico’s heeft. Daarnaast weet u op deze manier zeker dat uw vrachtwagenchauffeurs de juiste papieren en werkervaring hebben wanneer u ze aanneemt.

Unieke samenwerking

Vrachtbaan heeft een unieke aanpak als het gaat om het opleiden en detacheren van vrachtwagenchauffeurs. Wij werken samen met Van Buuren Opleidingen, waardoor we het gehele opleidingstraject voor nieuwe vrachtwagenchauffeurs zelf kunnen verzorgen. Hierdoor leren we de kandidaten goed kennen, zodat we precies weten wie er bij uw bedrijf past.

Werkwijze

1. Opleiding

Wij leiden kandidaten in ongeveer een half jaar op tot professionele vrachtwagenchauffeurs met rijbewijs C of CE en code 95, zodat ze direct na hun opleiding als professioneel vrachtwagenchauffeur aan de slag kunnen.

2. Kennismaken

Na de opleiding bepalen we welke kandidaat het beste bij uw bedrijf past. Omdat we de kandidaten leren kennen tijdens de opleiding, kunnen we dit goed inschatten. De kandidaat komt bij u op gesprek, zodat u samen kunt kijken of het inderdaad goed klikt.

3. Aan het werk

Klikt het inderdaad? Dan gaat de kandidaat voor 13 maanden bij uw bedrijf aan de slag terwijl hij bij ons in dienst blijft. U kunt er na zeven maanden voor kiezen het contract niet te verlengen wanneer blijkt dat de kandidaat toch niet bij uw bedrijf past.

4. De kandidaat overnemen

Na de periode van 13 maanden kijken we of het voor beide partijen goed is bevallen. Als dat het geval is, mag u de kandidaat kosteloos van ons overnemen. Hij treedt dan bij u in dienst als vrachtwagenchauffeur.

“Gedurende de opleiding en in de periode als beginnend beroepschauffeur is de vrachtwagenchauffeur in dienst van Vrachtbaan waardoor u geen werkgeversrisico’s heeft!”

Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken

Als u hierover meer wilt weten, neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons. We maken graag een afspraak met u, om onze aanpak toe te lichten, Dit doen we kosteloos uiteraard.

Geïnteresseerd in informatie, eerst meer info