Nadat je de opleiding bij Vrachtbaan hebt afgerond ga je met jouw passie voor transport aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Als chauffeur van een vrachtwagen heb je een verantwoordelijke functie. Er wordt bovendien van je verwacht dat je flexibel en goed bestand tegen stress bent.

Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar het salaris dat hier dan bij hoort. Wij leggen je graag wat meer uit over het salaris van een vrachtwagenchauffeur. Gemiddeld verdient een vrachtwagenchauffeur in Nederland tussen de € 1700 en € 2100 bruto per maand. Je maandsalaris is echter afhankelijk van diverse factoren die hier invloed op hebben.

Check de belangrijke factoren die meespelen bij het salaris

Het kan lastig zijn in te schatten wat je nu precies gaat verdienen als vrachtwagenchauffeur. Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals:

  • Branche
  • Werkgever
  • Ervaring
  • Toeslagen

Vrachtwagenchauffeurs vind je natuurlijk terug in uiteenlopende branches. Je kunt werken in de bedrijfstak distributie, containervervoer, wegenbouw of tanktransport, maar bijvoorbeeld ook het vervoer van gevaarlijke stoffen. Elk van deze branches heeft zijn eigen arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kan het ook per werkgever verschillen op basis van de cao. Tot slot speelt werkervaring altijd een rol bij het bepalen van het salaris. Als starter verdien je niet hetzelfde als een vrachtwagenchauffeur met jaren ervaring.

Startsalaris en functiegroepen vrachtwagenchauffeur

Zoals in elke sector gelden er salarisschalen, of functiegroepen, waar je terug kunt vinden waar jouw salaris zich bevindt en in hoeverre je kunt groeien binnen jouw functie. Als beginnend vrachtwagenchauffeur zul je in een lagere functiegroep starten, waarbij je uiteraard wel de mogelijkheid hebt om door te groeien naar een hoger salaris.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over het salaris van de functie van vrachtwagenchauffeur, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen. Meer informatie over de opleiding tot vrachtwagenchauffeur vind je op de pagina vrachtwagenchauffeur worden of met behulp van ons contactformulier.

Bel: 088 700 1450 Neem contact op